петък, 15 април 2011 г. 12 коментара

Предизвикателство приказка


...когато посетих на живо магазинчето на Двете Елши, с Рали се заговорихме за изящните дървени елементи, които предлагат в магазинчето си с Ем... разказах й как съм си накупила от всички, модели, които харесах... но все още не бях се престраша да ги използвам в проектите си :) защото са толкова нежни и красиви, че ме е страх да не ги повредя :)

...но ето, че новото предизвикателство - Приказка, ме вдъхнови, да използвам един от най-красивите, елементи... които до момента колекционирах само :)... боядисах лицето му с бяло и започнах да мисля за своята приказка... върнах се в детството, и си припомних, че най-любимите ми приказки, бяха тези, които родителите ми съчиняваха всяка вечер специално за мен :))).... тъй като те бяха всеки ден различни и трудно можеше да се повтори някоя от тях :) аз реших да създам едно тефтерче, в което да събера по спомен тези приказки... или пък да съчиня и запиша нови, които да чета на моите две дъщерички :)

...защо избрах тази декорация за тефтера? Защото в приказките винаги има вълшебства - които аз свързвам със заврънтулките - дървения елемент в бяло :) ...винаги има природа - цветя - красивите и нежни оранжеви цветчета от текстила, който приших с шевната машина за - тревата - която е от пухкав зелен велур /не знам защо, но той ми напомня за трева :)/ ... копчетата пък ми напомнят за дърветата в горите от приказките, а бялата марля - за слънчевите лъчи, минаващи през листенцата на дърветата ;) и не на последно място - дантели - заради богато украсените рокли на принцесите :)Ако Злати, Ем, Рали, Гери и Светла преценят, че моя проект не се вписва в зададената тема :) няма проблем.
 
;