сряда, 26 октомври 2011 г. 8 коментара

Шевната машина с нова премянаОт както съм си купила шевната машина, все си представях, как ще и ушия един калъф от плат за да не се праши, но постоянно оставях тази своя идея за после, за утре и т.н.... До скоро милата все още си стоеше с найлоновото синьо заводско покривало, което не е лошо, дори има предимства -почиства се много лесно, но е синьо... не се връзва на нищо от интериора в къщи, пък и едно покривало от плат би внесло малко повечко уют у дома :)
В края на миналата седмица запретнах ръкави и поразрових нета, за да потърся някакви шаблони, уроци и идеи за покривало на машината. Открих доста съкровища, като това в Bloom And Blossom, от където взех и идеята за мини пачуърк лента за декорация. Разбира се моето произведение не е толкова красиво и пъстро, но аз съм доволна от себе си.


Най-малкото съм доволна от що-годе изчистените тигели в надписа "stitch". А относно пачуърка - подбрах памучни платове, сходни по дебелина и вид, и нарязах малки квадратчета 5 x 5см. с ножица :) но бързо стана. Първо се бях изсилила да правя и аз нещо пъстро и весело, като примера, от който гледах, обаче десените, с които разполагам не се съчетаваха добре, за това се спрях само на 4-ри от тях. След доста местене на квадратчетата, всяко едно от тях си намери точното място и започнах да ги пришивам ред по ред едно за друго /първо късите редчета, а след това всяко редче към следващото/ на места се разминават с по милиметър, но за пръв път е така :)


Сигурно се чудите защо машината изглежда по-висока, от нормалното :) защото си я ремонтирах дърварската :))) няколко месеца, след като си я купих, ми се счупи пръчицата, на която стои макарата, на скоро се счупи и резервната пръчица, та се наложи да ги залепя по някакъв начин... по какъв? - със силикооон...


едната  пръчица остана за резерва отново, а другата директно сложих в дупката на машината, но явно силикона не е бил достатъчно студен и при поставяне в дупката е раздалечил двете крачета и сега не се вади от машината :)))) гооолям ремонт, голямо чудо :) таа след като уших покривалото се сетих, за тази мъъничка подробност с пръчиците и реших да направя нещо, което да държи плата изправен на покривалото за да не стои така:


направих подложка от картон, която да предпазва от повторно чупене на пръчката.
Грозно, но върши работа :)


...сега като се замисля, можех и да изрежа плата, за да минава пръчката през него, но така рискувам пак да я отнесе някой.
Та така с новата премяна на моята шевна машина :) допада ли ви?
 
;