сряда, 19 май 2010 г.

Да си направим вкусен пандишпанен кекс

Днес оставих картичките настрана, за да приготвя нещо мнооого вкусно - пандишпанен кекс. Преди около година попаднах на рецептата и от тогава това ми е любимият кекс. Той става лесно и бързо, трябват ви само:

5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)

1 ч.ч. брашно


1 ч.ч. захар


1 ч.ч. орехи

1/2 пакетче масло


1 пакетче ванилена захар

канела

Жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците и захарта се разбиват на сняг.
Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива, добавя се и брашното и е готово! За аромат можете да добавите канела и ванилия.
Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната.


Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи, отгоре се изсипва сместа и е готово за печене! Можете да оцветите, като разбъркате малка част от сместа с какао.


Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр. (където преди малко сме разтопили маслото)
Не се отваря докато се пече за да не спадне! След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!


И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !


Може да се поръси и със пудра захар или да настържете шоколад!
Добър апетит!

6 коментара:

Greta каза...

Мммммм,колко вкусно изглежда!Май ще направя и аз един кекс утре,обичам тази рецепта!

Ралица Цолова каза...

:))) И аз я обичам, а и всички в къщи също. Само да ти кажа Greta, че за да се опече напълно понякога е необходимо малко повече от 20 минути /зависи от фурната/. След 20-та минута можеш спокойно да отвориш и да провериш с клечка дали е готов.

Addii каза...

ох ох колко вкусно и апетитно изглежда...ммммм

Irena каза...

Много хубав изглежда,а за вкусен да не говорим :)

Диана Пенчева каза...

Еха, кой като твоето семейство - и такива вкуснотии да им приготвяш!

Zlatoena каза...

Ох откога я търся тази рецепта!!! Това е единственият сладкиш, който моят приятел обича и сега ще му правя :)

Публикуване на коментар

 
;