сряда, 19 май 2010 г. 6 коментара

Да си направим вкусен пандишпанен кекс

Днес оставих картичките настрана, за да приготвя нещо мнооого вкусно - пандишпанен кекс. Преди около година попаднах на рецептата и от тогава това ми е любимият кекс. Той става лесно и бързо, трябват ви само:

5 яйца (отделят се жълтъците от белтъците)

1 ч.ч. брашно


1 ч.ч. захар


1 ч.ч. орехи

1/2 пакетче масло


1 пакетче ванилена захар

канела

Жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците и захарта се разбиват на сняг.
Постепенно към белтъчения сняг се прибавят жълтъците и се разбива, добавя се и брашното и е готово! За аромат можете да добавите канела и ванилия.
Във формичката за кекс се разтопява маслото във фурната.


Към разтопеното масло се прибавят на едро счукани орехи, отгоре се изсипва сместа и е готово за печене! Можете да оцветите, като разбъркате малка част от сместа с какао.


Пече се 20 минути в предварително загрятата фурна 220гр. (където преди малко сме разтопили маслото)
Не се отваря докато се пече за да не спадне! След 20те минути се изважда и се обръща във подходяща чиния!


И орехите са отгоре заедно със разтопеното и попило масълце !


Може да се поръси и със пудра захар или да настържете шоколад!
Добър апетит!
 
;