вторник, 26 октомври 2010 г.

Какво се крие в кутията с изненада?


В кутията се крие подарък за един специален човек, който преди повече от година, даже дали не са и две... случайно видя моя картичка, и сякаш бе приказна фея, която с вълшебство ми помогна да повярвам във възможностите си и в моето хоби. Красимира, освен фея е и млада домакиня, която съм сигурна, че майстори вкусотийки... именно за това аз реших да и направя тефтер, в който да си записва рецепти.
Но тъй като Краси е специална за мен, аз исках това, което ще и подаря също да е специално. Усещането ми за Краси е като същество близко до моята същност, затова избрах цветове и нюанси, които обичам. Кафявото за мен е символ на земното, дървесните кори /природата/, домашния уют, и не само то ми напомня за бабиния кекс, за шоколадовите изкушения или просто за нещо вкусно и добре изпечено :)
Исках на корицата да има старинни рискунки или скици на различни билки и подправки...
защото подправката в едно ястие, за мен е като душата на човека. Но широко използваните подправки, не са кой знае, колко красиви растения...аз ги замених с цветя - билки. Признавам си незнам наименованията им или предназначението им :) но пък страшно много ми харесват...дано не са отровни, представяте ли си, на книга за рецепти - корицата с отровни растения. Така малко се отклоних... рисунките на билките състарих с дистрес мастило, после ги заших с машината, получи се нещо като прозорче, приказно прозорче, с изглед към градинка пълна с билки и цветя.



 Добавих етикет с любимите ми заврънтулки още няколко символа и елементи... и ето че стана корицата. Исках да направя малка книжка с лепящи се листчета, която да завържа към тефтера, така Краси, ще може да отбелязва любимите си рецепти.

 За да прикрепя малката книжка използвах тънка кафява връвчица, на която нанизах малки и големи прозрачни мъниста. Тази връвчица с мъниста ми напомня за тънко клонче с малки замръзнали капчици вода по него ... и понеже Краси е така финна и нежна, като тази клонка, а очите и са така бистри и кристални, като тези красиви мъниста реших, че именно това ще бъде символът, с който свързвам Краси.
... най - накрая поставих джобче, в което да си слага рецепти, които още не е преписала или изпробвала. Та това е подаръка.
 Направих този подарък с много желание и с много любов. Краси, благодаря ти за всичко, което правиш за мен и за подкрепата, която ми оказваш! Пожелавам ти да изпълниш тефтера с много "Кулинарни изкушения" и изпитани рецепти, а така и твоя любим, ще те обича още повече /нали казват, че любовта на мъжа минава през стомаха/.

11 коментара:

Unknown каза...

Рали, поздравления за страхотния подарък! Освен, че всичко е изпипано до съвършенство и изглежда невероятно стилно и разкошно, мисля, че е много практичен. Помислила си за всичко - личи си, че наистина е за специален за теб човек.
Поздравявам те още веднъж!

unicorn каза...

Няма нищо по-хубаво от ръчно изработен,специален и толкова личен подарък:))Поздравления сигурно е ахнала от тази красота:))

arcadia каза...

Рали, книгата е жестока - страшно ми хареса! Браво!

Маги каза...

Рали, този тефтер за рецепти е едно малко бижу! Прекрасен и съвършен!

BEARKIS каза...

Браво,наистина специален подарък,удоволствие е да го гледаш,още по-голямо-да го имаш!!!Моите поздравления за символиката,цветовете и майсторското изпълнение!!!

krechi каза...

Прекрасен тефтер! Билките, цветовете, цялостното оформление, всичко е на мястото си!
Един уникален подарък! Браво!

Veselina каза...

Наистина страхотен подарък, все едно, че фея го е правила, изпипан до последния детайл!Поздравления от мен!

Donika каза...

Невероятна си:-) Съдържанието е също толкова впечтляващо както опаковката!

Lidiya каза...

Страхотно!!

Ralitsa Tsolova каза...

Благодаря Ви, че се отбихте в моя блог и коментирахте! Радвам се, че сте харесали моето ново творение :) скоро ще има и още...

Рени каза...

Винаги с интерес надниквам в твоя блог.Предполагам колко щастлива ще бъде приятелката ти...И не толкова от това,което ще получи,а от факта,че някой е творил нещо специално за нея!А то е толкова хубаво...изпипано до край!

Публикуване на коментар

 
;