петък, 15 април 2011 г.

Предизвикателство приказка


...когато посетих на живо магазинчето на Двете Елши, с Рали се заговорихме за изящните дървени елементи, които предлагат в магазинчето си с Ем... разказах й как съм си накупила от всички, модели, които харесах... но все още не бях се престраша да ги използвам в проектите си :) защото са толкова нежни и красиви, че ме е страх да не ги повредя :)

...но ето, че новото предизвикателство - Приказка, ме вдъхнови, да използвам един от най-красивите, елементи... които до момента колекционирах само :)... боядисах лицето му с бяло и започнах да мисля за своята приказка... върнах се в детството, и си припомних, че най-любимите ми приказки, бяха тези, които родителите ми съчиняваха всяка вечер специално за мен :))).... тъй като те бяха всеки ден различни и трудно можеше да се повтори някоя от тях :) аз реших да създам едно тефтерче, в което да събера по спомен тези приказки... или пък да съчиня и запиша нови, които да чета на моите две дъщерички :)

...защо избрах тази декорация за тефтера? Защото в приказките винаги има вълшебства - които аз свързвам със заврънтулките - дървения елемент в бяло :) ...винаги има природа - цветя - красивите и нежни оранжеви цветчета от текстила, който приших с шевната машина за - тревата - която е от пухкав зелен велур /не знам защо, но той ми напомня за трева :)/ ... копчетата пък ми напомнят за дърветата в горите от приказките, а бялата марля - за слънчевите лъчи, минаващи през листенцата на дърветата ;) и не на последно място - дантели - заради богато украсените рокли на принцесите :)







Ако Злати, Ем, Рали, Гери и Светла преценят, че моя проект не се вписва в зададената тема :) няма проблем.

12 коментара:

Nelly каза...

Много е хубаво да съхраниш тези специални приказки и тефтерът е едно добро и красиво начало.
И аз също като теб накупих няколко такива дървени завъртулки и чакам нещо много специално за да си ги използвам.

Unknown каза...

Страхотна идея и каква реализация само...Поздравления!Пожелавам ти да изпишеш всички странички.Усмихнат ден от мен

Биляна каза...

Красиво е станало! Дано скоро да изпълните празните странички с вълшебства!

- каза...

Много е красив и е уютно място за приказките на детството! :)и аз обичам да обличам в различни дрешки тетрадки и тефтери-стават по-свои, по-лични ...
Успех в предизвикателството!

BEARKIS каза...

Приказен дух носи и в прекрасна гама!!!Поздрави!!!

Addii каза...

УАу ,страхотен е!Изглежда ми вълшебен:))!
На мойта дъщеря и аз ги разказвам едни приказки,всяка вечер различни :))и това много и харесва,но понякога ме кара да повтарям някоя ,която много и харесва и започвна едно чудене..

~Gery~ каза...

Разкошен тефтер, Рали! Като непипнат от човешка ръка е! :)

Nelka каза...

Много е красиво тефтерчето, приказно.Всяко дете заслужава приказни спомени, пожелавам ти и ти да създадеш на своите дечица такива.

Маги каза...

Изключително красив и нежен тефтер, Рали!

kami_bonbona каза...

И на мен страшно много ми харесва...мммм приказка :)) Поздравления за идеята, изпълнението и цветовата комбинация

Ralitsa Tsolova каза...

Благодаря, момичета :) и аз много си харесвам тефтера!

Ani каза...

Просто прекрасно!

Публикуване на коментар

 
;