понеделник, 3 май 2010 г.

Една цветна сватбена картичка

Преди няколко дни си купих цветни хартии с орнаменти от Двете елши и реших, че е крайно време да направя картичка с тях. И понеже имах поръчка за сватбена картичка, подбрах няколко цветни картона, малко цветя и панделки, стъклени мъниста и съответно лист от новите блокчета с дизайнерски хартии. Но само с тези неща не се получава сватбена картичка, трябваше някакво сватбено изображение. Тъй като за сега нямам печати за сватба, се поразрових в нета, намерих подходяща картинка с младоженец и булка и просто я прерисувах :) хех, сега като се загледам не много успешно, защото младоженеца е с много смешно изражение, но става. Ето какво се получи:

За оцветяване на младоженеца и булката използвах моливи.

Катинарчето и ключето за мен символизират заключване на "лошите беди" в живота, за да се отключи щастието и късмета на съвместния семеен живот, затова ги поставих като акцент.

Понеже нямам дистрес мастило за да придам старинен вид на картичката, използвах моливи тип сух пастел.

Тъй като според Фройд ключ от катинар е символ на мъжкото достойнство, аз реших да поставя една върбова клонка на отсрещната страна, като символ на женското начало. В източните общества тя символизира пролетта, деликатността и нежността. В  Древен Китай това дърво е един ясен и много силен символ на еротиката и  пролетта. Растението е пряко свързвано с женското начало. Наричали хетерите  ”върбов цвят”. Женските принадлежности за разкрасяване са наричани с името на  растението; веждите на красавиците са сравнявани с елегантните движения на  върбовите листа; младите момичета се наричат ”нежна върба”, ”свеж цвят”. 


Бялата роза символизира вярност и непоквареност, тя казва “довери ми се“ затова съм поставила три бели рози в единия ъгъл. 

5 коментара:

Irena каза...

Прекрасна сватбена картичка :)

Irena каза...

Забравих да те похваля за младоженците, според мен са прекрасно нарисувани :)

Ralitsa Tsolova каза...

Благодаря, следващия път по-добре :)

Kras каза...

Много са сипатични твоите младоженци ,а тоя красив отенък на картичката/кафявия/ как го получи -искам да го споделиш с мен

Ralitsa Tsolova каза...

Krasmari използвах моливи тип сух пастел, а те подобно на въглена, позволяват да се получи плавна преливка на цветовете.

Публикуване на коментар

 
;