петък, 18 ноември 2011 г.

Бисквити с пълнозърнесто брашно и тъмна захар


Днес попаднах на две интересни рецепти, едната е за Детски безглутенови бисквити без захар и другата за Здравословно брауни
От втората рецепта ми стана интересно, каква е тази тъмна захар, която не е кафява захар, а нещо различно, та хоп в магазина след работа и си купих :) Много е интересна на вкус и мирис, мисля, че е идеална за сладкиши. Та вдъхновена от тъмната захар и правенето на домашни бисквити реших да си приготвя една малка тавичка с вкусни бисквитки за закуска :) Разполагах с пълнозърнесто брашно, за това потърсих рецепта за бисквити според наличните ми продукти:

Продукти:
1 яйце
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно;
½ ч. ч. обикновено бяло брашно;
½ пакетче краве масло;
½ ч. ч. тъмна захар /Меласа Passiflora/, предполагам става и с кафява захар;
½ ч. ч. счукани орехи;
Ванилия;
Канела

Предварително си разстопих маслото. Смесих всички продукти започнах да меся, принципно тестото се рони заради ядките и бучките тъмна захар, помесих доста дълго, докато не се получи що-годе меко тесто. След това разточих на кора с правоъгълна форма с дебелина около 0,5 см. Пече се в предварително загрята фурна на около 180 градуса, 15 мин. Дано ви харесат!

1 коментар:

Miss Emerald каза...

Освен здравословни, твоите бисквити изглеждат и много готини с тези усмивки, които си им направила и заредени с много любов!

Публикуване на коментар

 
;