сряда, 26 октомври 2011 г.

Шевната машина с нова премяна



От както съм си купила шевната машина, все си представях, как ще и ушия един калъф от плат за да не се праши, но постоянно оставях тази своя идея за после, за утре и т.н.... До скоро милата все още си стоеше с найлоновото синьо заводско покривало, което не е лошо, дори има предимства -почиства се много лесно, но е синьо... не се връзва на нищо от интериора в къщи, пък и едно покривало от плат би внесло малко повечко уют у дома :)
В края на миналата седмица запретнах ръкави и поразрових нета, за да потърся някакви шаблони, уроци и идеи за покривало на машината. Открих доста съкровища, като това в Bloom And Blossom, от където взех и идеята за мини пачуърк лента за декорация. Разбира се моето произведение не е толкова красиво и пъстро, но аз съм доволна от себе си.


Най-малкото съм доволна от що-годе изчистените тигели в надписа "stitch". А относно пачуърка - подбрах памучни платове, сходни по дебелина и вид, и нарязах малки квадратчета 5 x 5см. с ножица :) но бързо стана. Първо се бях изсилила да правя и аз нещо пъстро и весело, като примера, от който гледах, обаче десените, с които разполагам не се съчетаваха добре, за това се спрях само на 4-ри от тях. След доста местене на квадратчетата, всяко едно от тях си намери точното място и започнах да ги пришивам ред по ред едно за друго /първо късите редчета, а след това всяко редче към следващото/ на места се разминават с по милиметър, но за пръв път е така :)


Сигурно се чудите защо машината изглежда по-висока, от нормалното :) защото си я ремонтирах дърварската :))) няколко месеца, след като си я купих, ми се счупи пръчицата, на която стои макарата, на скоро се счупи и резервната пръчица, та се наложи да ги залепя по някакъв начин... по какъв? - със силикооон...


едната  пръчица остана за резерва отново, а другата директно сложих в дупката на машината, но явно силикона не е бил достатъчно студен и при поставяне в дупката е раздалечил двете крачета и сега не се вади от машината :)))) гооолям ремонт, голямо чудо :) таа след като уших покривалото се сетих, за тази мъъничка подробност с пръчиците и реших да направя нещо, което да държи плата изправен на покривалото за да не стои така:


направих подложка от картон, която да предпазва от повторно чупене на пръчката.
Грозно, но върши работа :)


...сега като се замисля, можех и да изрежа плата, за да минава пръчката през него, но така рискувам пак да я отнесе някой.
Та така с новата премяна на моята шевна машина :) допада ли ви?

8 коментара:

Miss Emerald каза...

На мен не само, че ми допада, а гледайки го, направо ми се прииска и аз да можех да шия, да си имам шевна машина и да си ушия едно такова чудно красиво, пъстро и внасящо много уют покривалце за нея! Идеята с картона е супер! И ремонта си го бива, май си поправила за вечни времена пръчицата и няма да имаш нужда от резервната? Поздравления!

Ralitsa Tsolova каза...

:))) Благодаря!

bejko каза...

Много добре си пременила тази твоя приятелка!Човека да и завиди!И моята все още си стои с найлоновото покривало,може би защото е бяло!Но като гледам как добре изглежда твоето мммм...замислям се!

Maria Tchotcheva каза...

Много красива премяна си направила! Поздравления!

Cvety каза...

Чудна дрешка за желания помощник си направила :) И как иначе - заслужава си я с тези красоти в последните публикации - и детските, и сватбеният албум, всичко е много красиво и изпипано.
Поздравления!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Ех,че красива нова премянааа..Прекрасна е!
Рали, като гледам как блестящо си се справила и с ремонта на макарката -направо си със златни ръце..Прииска ми се и на мен да започна да шия и да си направя такива красиви покривала..(поне платове имам колкото искаш ) :)
Поздравления за поредната красота с която ни зарадва!

Ivaalex каза...

Супер е... дори повече ми допада от оригинала, защото твоята е някак минорна и нежна. Рали, колкото до ремонта: Моята машина също е Лучиник живеем в хармония и разбирателство с нея и я имам за близка приятелка... но един ден реших да си купя нова...и хоп старата се счупи зъбно колело на транспорта( след много години употреба, може би му е дошло времето) след два дни. Оправих си старата приятелка, но не смея да помисля вече за нова. Та, така... имаше ли спор с твоята? Шегувам се... Дано още много време ти служи... без дребни и едри повреди. Поздрав от мен.

Ralitsa Tsolova каза...

Благодаря мили момичета :)
ivalex :) обичам много машинката си, с такова желание си я купих и не бих я заменила с друга, старая се да я пазя, дано няма повече повреди... както казах вече тя сама шие :) много съм доволна от нея, истинско съкровище е!

Публикуване на коментар

 
;