петък, 2 септември 2011 г.

Чанта от любимите ми детски дънки


Втори опит да си ушия чанта :) Преди време бях отделила едно дънково гащеризонче, което съм носила, като малка, тъй като не става за моите деца, а пък ми е свиден спомен от детството, реших да отрежа крачолите на гащеризона и от тях да си ушия чанта. От страни всеки от крачолите имаше джобче с копче :) реших именно джобчетата да са лицето на моята нова чанта, за това ги оставих на мястото им. Разпорих крачолите от вътрешната страна и ги отрязах 3-4 пръста под джобчетата, заших ги един към друг, добавих по едно квадратно парче от двете страни и добавих цип + две ленти плат от друг цвят дънки, така се получи външната част от чантата. Поиграх си с подплатата да я направя този път и с няколко отделения и с джобчета... не бях много сигурна, кога се зашива дръжката, за това я заших към външната част, на чантата, преди да добавя подплатата. След това приших към дънковото тяло подплатата и така завърших новата си дънкова чанта. Отново съм доволна от резултата, е имам си кусури, но ще се науча с времето :)))

9 коментара:

Veselina каза...

Много хубава, практична чанта се е получила и е много функционална щом има повече джобчета. На външен вид изглежда супер! Мисля, че ще си я носиш с удоволствие и така споменът от детството ще е винаги с теб. Относно дръжката - може да се "скрие" отстрани между външното дънково парче и подплатата, но по твоя начин е по-ефектно!

Биляна каза...

Не ме бива в шиенето, но ми се струва, че се е получила сполучлива. А най-важното е, че си запазила по този начин спомена от детството!

Kras каза...

страхотни тегели и добър търговски вид има тази чанта

Nelly каза...

супер е станала чантата - ти си всестранно развита личност~

Em каза...

Ех защо си хвърлих старите дънки... Но пък и да ги бях запазила никога нямаше да направя толкова красиво нещо! Изглежда все едно е взета от витрина на скъп дизайнерски магазин!

Ralitsa Tsolova каза...

Поласкана съм от коментарите Ви :) Вече два дни гордо си нося чантата на вън :)))

Веси, да чантата се получи по-практична и удобна от тази, която изработих за пръв път. А за скриването на дръжката нямаше как да я скрия, след като вече бях ушила тялото на чантата, но наистина, по сегашния начин изглежда по-ефектно :)

Биляна, Kras, благодаря! Старах се да я ушия по възможно най-добрия начин, който мога :))) и се радвам, че ви допада.

Nelly, Em, вие ме накарахте да се усмихна до ушите с вашите мили думи!

BEARKIS каза...

Известно е ,че обичам да преправям нещата си,имам доста ушити чанти от стари дънки,които за мое съжаление не съм снимала,когато съм ги направила,но приятелките се радват,значи е добра работата,с удоволствие разгледах твоята и ти желая със здраве да си я носиш и показваш,както и вдъхновение за бъдеще!!!

Miss Emerald каза...

Ауу, невероятна е! И много хубав начин да запазиш нещо от детството! А такава чанта и аз бих носила с удоволствие, страхотна е!

unicorn каза...

Рали мила чантата е станала уникална:)))Аз лично бих я носила :))))Много е ефектно това с джобчето отпред:))))Супер е ,че и ти рециклираш стари нещица:))))Всичко е доста добре изпипано и много ми харесва:))))Видях и предната чанта и тя е много хубава и много добре ушита:))))Представям си като напреднеш в шиенето на чанти с какво ще ни зарадваш:)))Поздравления:)))

Публикуване на коментар

 
;